Gulášovka "Rychlovka" Ládi Hrušky

Gulášovka "Rychlovka" Ládi Hrušky - obrázek

Ingredience


Brambory 4 ks
Bujón hovězí 1 ks
Cibule 1 ks
Kmín drcený 2 g
Majoránka 5 g
Máslo čerstvé 15 g
Maso mleté - mix 500 g
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Olej rostlinný 40 ml
Paprika sladká 10 g
Pepř černý mletý 2 g
Sůl 5 g
Voda pitná 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji do růžova. Přidáme mleté maso a za stálého promíchávání restujeme asi 10 minut. Poté zaprášíme paprikou a přilijeme vodu.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, okořeníme podle chuti a pokud chceme mít polévku opravdu silnou, přidáme bujón. Necháme asi 5 minut provařit.
  3. V druhém kastrůlku si z mouky a másla osmahnutím do růžova připravíme jíšku, kterou poté zavaříme do polévky.
  4. Polévku s jíškou necháme vařit na mírném plameni dalších asi 20 minut, dokud brambory nezměknou. Těsně před odstavením polévky z plamene přidáme majoránku lehce rozemnutou v ruce.