Gulášovka "Rychlovka" Ládi Hrušky
Ingredience
Brambory |
4 ks |
Bujón hovězí |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Kmín drcený |
2 g |
Majoránka |
5 g |
Máslo čerstvé |
15 g |
Maso mleté - mix |
500 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Olej rostlinný |
40 ml |
Paprika sladká |
10 g |
Pepř černý mletý |
2 g |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
750 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji do růžova. Přidáme mleté maso a za stálého promíchávání restujeme asi 10 minut. Poté zaprášíme paprikou a přilijeme vodu.
- Přidáme na kostičky nakrájené brambory, okořeníme podle chuti a pokud chceme mít polévku opravdu silnou, přidáme bujón. Necháme asi 5 minut provařit.
- V druhém kastrůlku si z mouky a másla osmahnutím do růžova připravíme jíšku, kterou poté zavaříme do polévky.
- Polévku s jíškou necháme vařit na mírném plameni dalších asi 20 minut, dokud brambory nezměknou. Těsně před odstavením polévky z plamene přidáme majoránku lehce rozemnutou v ruce.